Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilyalı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:
4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı şeker
çekilmiş ceviz, fındık
hindistan cevizi
tarçın
Hazırlanışı:
Hazırlanışı:
Yumurtalar mikser ile iyice çırpılıyor, şeker ve vanilyalı şeker eklenip o da iyice çırpıldıktan sonra yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi eklenip onlarda çırpılıyor. Un ve kabartma tozu karıştırılıp eleniyor ve yavaşça eklenerek çırpılıyor.
Dikdörtgen bir borcam yağlanıp unlandıktan sonra hamur borcamın içine dökülüyor.
Hamurun üzerine önce tahin sürülüyor, tahinin üzerine şeker serpiliyor ardından çekilmiş ceviz, fındık, hindistan cevizi ve tarçın karışımı üzerine serpiliyor.
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişiriliyor.
Not: kekin üzeri henüz pişmeden kızarırsa, üzerini aluminyom folyo ile kapatabilirsiniz...!
Ebruuuuuuuuuuu, bak ne yaptım :))))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım:) Hadi Bismillah dedin, devamı gelir inşallah:))
YanıtlaSilne güzel kabarmış.ellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler! Afiyet olsun :))
YanıtlaSil