Yemeği yapalı belki 10 gün oluyor. Ama Ramazan olunca birikti yemekler, ekleyemedim.
Bu yemek aslında bildiğimiz kıymalı yada etli bamyanın tavuk etiyle yapılmış şekli. Tavuk da kırmızı et gibi her yemekte kullanılabiliyor. Arkadaşlarımla konuşurken tavuklu bamya yaptığımı söyleyince ''Aa, güzel oluyor mu?'' diye tepki alıyorum. Bu tarifi de bu yüzden yayınlıyorum. İnanın oluyor, hem de çok güzel oluyor:)
Malzemeler (2-3 kişilik)
250 gr bamya
1 adet kalçalı piliç but
3 adet domates
1 adet ortaboy soğan
Yapılışı
Butu yemeklik doğrayın. Soğanı da doğrayıp tencereye etle beraber alın. Zeytinyağı ekleyip kavurun. Bamyaları ilave edip bamyaların da biraz kavrulmasını sağlayın. Rendelediğiniz domatesleri katın, kavurmaya devam edin. Yemeğinize sıcak su ekleyin, 30 dk kadar pişirin, yemeğiniz hazırdır.
Not: Bamyaları temizleyip yıkıyorum, suyunu kurutmak için süzgeçte bekletiyorum bir süre. Sonra buzdolabı poşetlerine doldurup dondurucuya atıyorum. Kışın da normal yemek yaparken ne zaman bamya eklemek gerekiyorsa, o aşamada hiç bir işlem yapmadan kullanıyorum.Yazın olan tadında oluyor yemek. Tavsiye ederim:)
bamyayı çok seven biri olarak mutlaka denyeceğim
YanıtlaSilelien sağlıkk
sevgiler
Canım çok teşekkür ederim yorumun için. Sevgiler:)
YanıtlaSil