/ }

27 Ağustos 2010 Cuma

Bel Fıtığından Korunmak İçin



Bel Sağlığı'nı Korumak İçin Öneriler

4 gündür fizik tedavi görüyorum. Çok ileri düzeyde olmasa da belimde bir fıtığım var. Şikayetlerim neydi, tedavi süreci nasıl işliyor, bunları da anlatacağım. Belki birilerinin işine yarar diye, doktorumun verdiği kağıtta yazanları size aktarmak istedim.

1.Sert yatakta yatın. Genellikle sırt üstü, dizler hafif bükülü olacak şekilde, dizlerinizin altına yastık koyarak veya yan yatışta bacaklarınız kalça ve dizden bükülü olarak yatın.

2.Yataktan kalkarken önce bir tarafa doğru dönün, bacaklarınızı bükün, daha sonra yan olarak, ellerinizi kullanarak tüm gövdenizi kaldırın ve oturun.

3.Otururken sert sandalyede omurganız dik olarak, bir veya her iki diziniz kalçanızdan daha yukarıda olacak şekilde oturun. Uzun süre oturmaktan kaçının.

4.Uzun süre ayakta durmanız gerekirse bir ayağınızın altına yükseklik koyun.

5.Yürürken vücut ağırlığınızı ayak parmaklarınızın üzerine değil topuklarınızın üzerinde taşımaya özen gösterin.

6.Kesinlikle sıfır topuk veya yüksek topuklu ayakkabı giymeyin. Topuk yüksekliğinin 2.25 cm olmasına özen gösterin.

7.Merdiven çıkarken yokuş çıkar gibi gözvdenizi hafifçe öne eğin.

8.Yerden birşey alırken yada kaldırırken belden eğilmeyin. Dizlerinizi hafifçe bükün ve kalkarken bacak
kaslarınızı kullanın.

9.Herhangi bir işi beliniz yan bükülmüş veya yana eğikken yapmamaya özen gösterin. Yan tarafınızdan bir eşya alacaksanız mutlaka vücudunuzla tam dönün ve belden yana eğik pozisyonda eşya taşımayın.

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Yayla Çorbası



Malzemeler

6 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yumurta sarısı
tuz, nane, kırmızı biber

Yapılışı

Tavuk suyunu kaynatıp pirinçleri ekleyin ve pirinçler pişene kadar kaynatmaya devam edin. Bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ilave ederek hafifçe kavurun. Tavuk suyuna karıştırarak ekleyin. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı yoğurdu bir tasta iyice karıştırın. Kaynayan et suyundan 2 kaşık katıp, karıştırın ve yavaş yavaş çorbaya ilave edin, 5 dk kaynatın. Tuz, nane katıp ocaktan alın. Kırmızı toz biber ve tereyağını tavada kavurun ve çorbanın üstünü süsleyin. Afiyet olsun:)

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Hergün Kampanya: Bir Numaralı Kampanya Sitesi





Kampanyacıların buluşma noktası, tüm kampanyalardan haberdar olunabilecek tek yer. Benim tanışma hikayem de tamamen tesadüf diyebiliriz.

Oğlum bebekken fotoğraflarını çeker, fotoğraf yarışmalarına katılırdım. Oy veren de olmazdı, çok üzülürdüm ''Benim bebeğim çirkin mi neden oy veren yok'' diye:) Sonra bir gün, google da kampanya yazıp arattım. Bir kaç site çıktı karşıma. Biri de Hergün Kampanya idi. Üye oldum, bir süre yorum yazmadan izledim. Ama o zamanlar üye sayısı 2000 in çok altında ve bu kadar aktif değildi:) Yine de uğraşacağım birşey çıktığı için çok mutluydum. Önce numune konuları vardı. Numune istiyorduk firmalardan, gelince de çok mutlu oluyordum:) Sonra yarışmalar artmaya başladı, bir psp kazandım. O zamana kadar dalga geçen eşim bile şaşırdı! Bu arada irili ufaklı bir çok hediye kazandım. Benim için dönüm noktası olan başka bir yarışmaya da Hergün Kampanya ve forum arkadaşım ve blog yazarım Sümeyya sayesinde oldu.Tamek in yarışması vardı. Katılmaya cesaret edemedim. Düşünmedim de hiç. Sümeyya forumumuzda görünce kampanyayı ''Sen buna katıl'' dedi:) Katıldım, oylamada yine forumdan birçok arkadaşım destek oldu bana. İlk 10 a girebilmiştim. Jüri ilk beşi seçti, çok mutluydum, ilk beşte de vardım:) Geçen Ekim ayında Culinary Institue de yemeğimi profesyonel şefler önünde yaptım diğer ilk 5 e giren arkadaşlarımla beraber. Diğer arkadaşlar, devamlı yemek yarışmalarına katılıyormuş. Benim ilk deneyimimdi, çok heyecanlıydım ve 3. oldum:) Tefal ekmek yapma makinesi ve Tefal buharlı pişirici kazanmıştım. Devamı Ar-Yıldız la geldi:) Bu arada da bir çok ödül kazandım. Hepsi hergün defalarca girdiğim Hergün Kampanya sayesinde oldu. Bir de kuzenim var. Okulu bitirdikten sonra bunalıma girmek üzereydi. Onu da kampanyacı yaptım:) ''Yok ben birşey kazanamam '' dedi ilk başta:) Ama onun da birçok başarıları var. Azmettiğiniz zaman bir çok şeyi başarabiliyorsunuz. Yeter ki isteyin, kampanyacı olmak da kolay değil. Eşimin dediği gibi, ''Evde resmen çalışıyorsun'' diyor:) Sevgili Adminimize, sevgili arkadaşlarıma çok teşekkür ederim forumumuza olan tüm katkılarından dolayı...

Mantar Çorbası


Oğlumun bayıldığı BİR Çorba :) Gerçekten cok Güzel oluyor . Göründüğü kadar da zor değil.


Malzemeler

250 gr mantar

2,5 kaşık un

2 yemek kaşığı tereyağı

5 su bardağı su

1,5 su bardağı süt

1 iri baş soğan
1 / 2 demet dereotu


Yapılışı

2 Kaşık tereyağında Unu kavurun . 5 su bardağı soğuk su Koyun . Kaynayana kadar telle karıştırın . Kaynayınca sütü ilave edin . Ayri tavada tereyağı ile soğanı , mantarı kavurun . Kaynayan sütün içine ekleyin . 10 dk kaynayınca ince doğranmış dereotunu içine atıp kapatın Tuz Koyun .

Not: Oğlum dereotlu sevmediği için dereotu koyamadım . İki türlü de cok güzel oluyor .

15 Ağustos 2010 Pazar

Tavuk Etli Bamya


Yemeği yapalı belki 10 gün oluyor. Ama Ramazan olunca birikti yemekler, ekleyemedim.
Bu yemek aslında bildiğimiz kıymalı yada etli bamyanın tavuk etiyle yapılmış şekli. Tavuk da kırmızı et gibi her yemekte kullanılabiliyor. Arkadaşlarımla konuşurken tavuklu bamya yaptığımı söyleyince ''Aa, güzel oluyor mu?'' diye tepki alıyorum. Bu tarifi de bu yüzden yayınlıyorum. İnanın oluyor, hem de çok güzel oluyor:)

Malzemeler (2-3 kişilik)

250 gr bamya

1 adet kalçalı piliç but

3 adet domates

1 adet ortaboy soğan

Yapılışı

Butu yemeklik doğrayın. Soğanı da doğrayıp tencereye etle beraber alın. Zeytinyağı ekleyip kavurun. Bamyaları ilave edip bamyaların da biraz kavrulmasını sağlayın. Rendelediğiniz domatesleri katın, kavurmaya devam edin. Yemeğinize sıcak su ekleyin, 30 dk kadar pişirin, yemeğiniz hazırdır.


Not: Bamyaları temizleyip yıkıyorum, suyunu kurutmak için süzgeçte bekletiyorum bir süre. Sonra buzdolabı poşetlerine doldurup dondurucuya atıyorum. Kışın da normal yemek yaparken ne zaman bamya eklemek gerekiyorsa, o aşamada hiç bir işlem yapmadan kullanıyorum.Yazın olan tadında oluyor yemek. Tavsiye ederim:)

11 Ağustos 2010 Çarşamba

Ramazanda tok tutan besinler tüketilmeli


Ramazan ayında vücut metabolizmasının bozulmaması ve sağlığımızı korumak için uzmanlar tok tutan besinleri tüketmemizi öneriyor.




Ramazan ayında öğün sayısının ikiye düşmesi, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi daha da önemli hale getiriyor. Öğün sayısının azalmasına bağlı olarak vücudun ihtiyacı olan enerji, protein, vitamin, mineraller ve
en önemlisi kalsiyum ihtiyacı azalmıyor. Özellikle Ramazan ayının yaza denk gelmesi ve sahur ile iftar arasının önceki yıllara göre daha uzun olması, oruç tutan kişilerin açlık ve susuzluğu yoğun olarak hissetmesine sebep oluyor.

İftar ve sahur sofralarını, 11 ay boyunca tüketilen besinlerin yerine gün boyu tok tutacak hem de sağlıklı beslenmeyi sağlayacak yiyeceklerle hazırlamak gerekiyor. Bu nedenle sebze, meyve, kurubaklagiller, tahıllar, tam tahıllı ekmekler, esmer pirinç, kepekli makarna gibi besinleri tüketebilirsiniz.

Bol bol meyve tüketin
Oruç tutarken kan şekerinin düşmesini engellemek için meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketmeliyiz. Yediğimiz meyveler kan şekerimizin gün boyu dengede kalmasını sağlayarak açlık hissinin oluşmasını da engeller.

Günde 2 bardak süt için
İftar yemeğine sindirimi kolay çorba ile başlamak mideyi rahatlatır.
Ana yemek olarak etli veya etsiz az yağlı sebze yemeği ile az miktarda pilav, makarna yenebilir. Bunun yanında yoğurt, ayran veya süt tüketimi ihmal edilmemeli; süt ürünleri tüketiminin günde 2 su bardağının
altına düşmemesine özen gösterilmelidir.

Meyvenizi iftardan 2 saat sonra yiyin
İftarda kan şekerini hızlı yükseltmeyecek besinleri önerilen zaman aralıklarında tüketmek iftar sonrasındaki oluşabilecek tatlı krizlerini ortadan kaldıracaktır. İftar yemeğinden 1.5-2 saat sonra meyve
ara öğünü yapmak faydalı olacaktır. Tatlı olarak muhallebi, güllaç gibi sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Ayrıca yemek sonrası yürüyüş de sindiriminize yardımcı olacaktır.
http://www.profilohayalperdesi.com/tok_tutan_besinler.aspx  sitesinden alıntıdır.

Her Çocuk Bayramlık İster



Kimse Yok Mu Derneği Ramazan ayında bir ilke imza atarak Kumbara Kardeş Kulübü ile birlikte çocuklar için de bir iyilik kampanyası başlattı. Bu kampanyanın temel mesajı, bayramlık hediye ederek ihtiyaç sahibi bir çocuğu sevindirmek. Arkadaşıma da Bayramlık Kampanyası'na katılmak isterseniz yapmanız gereken şey çok basıt: Kendi evladınıza aldığınız bayramlık giysilerin aynısından ihtiyaç sahibi bir çocuğa da alarak, bayramda bir çocuğu sevindirecek, yaptığınız bu iyilikle siz de onun kadar mutlu olacaksınız.


https://www.kimseyokmu.org.tr/onlinebagis/BagisRamazan.aspx?p=bayramlik
 

İftar yazıp gönderin, iftar etsinler. Bayram yazıp gönderin, bayram etsinler…



Yardım etmek artık cep telefonlarının tuşlarına basmak kadar kolay. Ramazan’da eğer isterseniz hiç yorulmadan her akşam bir kişiye iftar ettirebilirsiniz. Bunun için İftar yazıp 5777’ye SMS atmanız yeterli. Böylece 5 TL bağışlayabilirsiniz. Ayrıca, bayramda yapılacak yardımlara katkı sağlamak için de Bayram yazıp 5777’ye gönderebilirsiniz.




Turkcell, Avea ve Vodafone tüm hatlardan.


Gıda kumanyası filosu



Özel aracınızın zekâtını vermek istemez misiniz? Arabanızla derneğimizin lojistik merkezlerinden teslim aldığınız gıda kumanyalarını size verilen adreslere ulaştırarak Ramazan Kampanyası’na çok büyük katkı sağlamış olacaksınız.


İkinci bayramlık

Bu sene çocuğunuza bayramlık alırken ikinci bir tane daha almaya ne dersiniz? İkinci bayramlığı isterseniz bizim size vereceğimiz adresteki çocuğa kendiniz ulaştırın, isterseniz biz sizin yerinize bayramı bekleyen ihtiyaç sahibi bir çocuğa ulaştıralım.

9 Ağustos 2010 Pazartesi

Ramazan Ayında Beslenme Önerileri

Mübarek Ramazan Ayına girmemize çok az kaldı. Nasıl beslenmemiz gerektiğine dair http://www.doktorsensin.com/ dan güzel bir mail gelmiş, paylaşmak istedim.



Kimler Oruç Tutabilir? Kalp yetmezliği olanlar, hipertansiyon hastaları, düzenli ilaç kullanması gerekenler, hamileler, çocuklar, özellikle insülin iğnesi kullanan şeker hastaları oruç tutmamalıdır.


Sindirim sisteminde gastrit, reflü, ülser vb. şikâyetleri olanlar ile özel tedavi sürecinde olan hastalar, doktorlarının onayı ile diyetisyenlerinin önerilerine uygun olarak oruç tutabilirler.


Ramazanda Kilo Alır Mıyım? Cevabı çok kolay ve uygulanabilir: Gün içerisinde ihtiyacınız olan enerjiyi yeterli ve dengeli bir şekilde öğünlerinize ( sahur – iftar – ara öğün gibi ) paylaştırdığınız takdirde kilo almazsınız. Hatta belki bu süreci kilo vererek tamamlayabilirsiniz.


Her zaman olduğu gibi az ve sık beslenmelisiniz.. Yeme düzenin değişmesi, öğün sayısının ve sıklığının azalması gibi nedenlerle metabolizma hızı yavaşlar, enerji harcamasını %40’a kadar düşürür. Bir sonraki öğünde yenecek besinleri kendini koruma amacıyla depolamaya gider. Bu nedenle her zaman olduğu gibi az ve sık beslenmeliyiz. (3 – 4 öğün gibi) Ara ve ana öğünleri atlamadan tüketmeliyiz.

Mutlaka sahura kalkmalısınız Kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu hatırlayın! Bu nedenle mutlaka sahura kalkmalısınız. Sahurda hazmı kolay, yüksek enerji içeren besinler tercih edilmelidir. Yeterli ve dengeli bir sahur ile gün boyu enerjik ve tok hissedebilirsiniz.

Sık aralıklarla su tüketmelisiniz Sahur ve iftarda yeterli sıvı alımına dikkat edin. İftardan sahura kadar olan süreçte sık aralıklarla su tüketmeli, mide ve sindirim sistemini rahatlatacak bitki/meyve çayları, komposto, ayran gibi içecekler içmelisiniz.

Bol sebze ve meyve yemelisiniz Ramazan ayı süresince sindirim sisteminizin sağlığı için; yeterli su ve sıvı alımıyla beraber, posa içeriği fazla olan sebze yemeği ve bol yeşil salata, miktarına dikkat ederek meyve, tam tahıllı ekmek ve probiyotik yoğurt tüketmelisiniz.


İftariyelikler, pastırma, salam, gibi şarküteri ürünleri, kızartma, kavurma vb. yağlı yiyeceklerden, hamur işleri, acılı ve baharatlı yemeklerden, şerbetli-kızarmış tatlılardan mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır.  
 
Hurma bir miktar besinden sonra yemelisiniz Orucunuzu hurma ile açmak isterseniz: 4 adet hurma’nın 1 porsiyon meyveye eşit olduğunu bilerek uygun miktarlarda tüketebilirsiniz. Kan şekeri hassasiyeti olanlar başlangıçta hurma almak yerine, bir miktar besin tükettikten sonra tercih ederlerse daha sağlıklı olur.
 
Esmer ekmek tercih etmelisiniz Ramazana özel ‘Ramazan pidesi’nin orta boyunun sekizde birlik bir diliminin bir dilim ekmek yerine geçtiğini bilerek, uygun miktarlarda tüketebilirsiniz.


Ufak bir hatırlatma; beyaz unla hazırlanmış sıcacık pide kan şekerinizi hızla yükseltir. Bu nedenle kepekli, çavdar, tam buğday gibi esmer ekmekler tokluk hissi sağladığı için tercih edilmelidir.

Mutlaka yürüyüş yapmalısınız Yavaşlayan metabolizmayı hızlandırmak, barsak hareketlerini düzenlemek, kan şekeri dengesini sağlamak, iyi kolesterolü arttırmak için vazgeçilmez olan fiziksel aktiviteyi ramazan ayında ihmal etmemekte fayda var. İftardan 1 saat sonra, orta tempoda 20 – 30 dakika yürüyüş yapmalısınız.

*Tüm bilgiler http://www.doktorsensin.com/ sitesinden alınmıştır.

7 Ağustos 2010 Cumartesi

Yoğurtlu Makarna Salatası


Merhaba, bu aralar kardeşime kız isteme telaşına düştük:) Bu yüzden de biraz basit tariflerle geçiştiriyorum. Haftaya yepyeni tarifler olacak diye planlıyorum inşallah.

Evde bir kaç paket makarna var ki oğlum beğenmediği için pişiremiyorum. Annem ''Makarna salatası
yapsana '' deyince bir akşam alelacele bu makarna salatasını yaptım. Çok basit ama bazı şeyler aklımıza gelmiyor. Makarnayı pişirdim, içine evde o gün olan tek yeşillik rokayı koydum. Yoğurdun içine iki diş sarmısak rendeledim. Soğuk servis edin. Benimki ılıktı, salata değil yemek gibi oldu ama çok hoşumuza gitti:)

5 Ağustos 2010 Perşembe

Patlıcan Salatası


Bugün basit bir tarif veriyorum. Tadı harika, yapılışı kolay:) Palıcanları ve kırmızı biberi közleyin, ince ince doğrayın. Sivri biberleri kızartın, ince ince kesip hepsini karıştırın. Zeytinyağı ve limon ekleyerek son kez karıştırıp servis tabağınıza alabilirsiniz. Afiyet olsun :)

Bu tarifi bir kebapçıda tatmıştım. Tarifini sorup öğrenmeye bile gerek yoktu, çok basit ama o güne kadar denemediğim bir salataydı. O gün bu gündür başım sıkıştığında, misafir sofralarıma acil birşeyler daha eklemek gerektiğinde yaparım. Çok da beğenilir :)

3 Ağustos 2010 Salı

Tahinli Kek



Malzemeler:
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilyalı şeker
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için:

4 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı şeker
çekilmiş ceviz, fındık
hindistan cevizi
tarçın

Hazırlanışı:
Yumurtalar mikser ile iyice çırpılıyor, şeker ve vanilyalı şeker eklenip o da iyice çırpıldıktan sonra yoğurt, sıvı yağ ve portakal kabuğu rendesi eklenip onlarda çırpılıyor. Un ve kabartma tozu karıştırılıp eleniyor ve yavaşça eklenerek çırpılıyor.
Dikdörtgen bir borcam yağlanıp unlandıktan sonra hamur borcamın içine dökülüyor.
Hamurun üzerine önce tahin sürülüyor, tahinin üzerine şeker serpiliyor ardından çekilmiş ceviz, fındık, hindistan cevizi ve tarçın karışımı üzerine serpiliyor.
önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40-45 dakika pişiriliyor.
Not: kekin üzeri henüz pişmeden kızarırsa, üzerini aluminyom folyo ile kapatabilirsiniz...!








Saray Bisküvi'ye Teşekkürler!



Saray Bisküvi, babalar gününde ulusal gazetelerin birinde bir reklam yayınladı. Bu reklamda bir tatlı tarifi vardı. Bu tatlıyı yapıp fotoğrafı mail atanlara sürprizleri olduğu yazıyordu. Biz de oğlumla tatlıyı yaptık :)) Süre olarak 1 ay vermişlerdi. Bugün kargocu kapıyı çaldığında oğlum çok sevindi:))Güzel bir paket yapmışlar ve içine epey ürün koymuşlar. Oğlumun bu tatlı fotoğrafını yayınlamak istedim. Bloğumda kendi fotoğrafını görünce çok seviniyor:))

giriş

KUMANDA PANELi

YÖRESEL YEMEKLER

81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

E-mail ile takip edin