/ }

31 Mart 2015 Salı

DOĞUM GÜNÜ KURABİYELERİ (ŞEKER HAMURLU)




Malzemeler

5 yemek kaşığı pudra şekeri
5 yemek kaşığı buğday nişastası
125 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
Alabildiğince un

Yapılışı

Tüm malzemeler karıştırılır. Un en son eklenir. Sert kurabiye hamuru gibi değil, yumuşak bir hamur olmalı. Çok kolay şekil verilebilir yumuşaklıkta oluyor. Şekil verin, az ısıtılmış 170 C fırında 15-20 dk pişirilir.
Sonrasında şeker hamurunu ince açın. Üstlerine bal sürüp, şeker hamurunu yapıştırın.

Kalıplarımı size yarın fotoğraflayıp ekleyeceğim. Daha önceki postlarımdan birinde nereden aldığımı yazmıştım. Yarın ayrıntılı fotoğraflar geliyor. Değişik bir kalıp. Hem de çok ucuz :) Sevgiler...



30 Mart 2015 Pazartesi

Kızartma Sosu Tarifim






Kızartmaların ne kadar sağlıksız olduğunu bilsekde lezzetinden dolayı bir türlü vazgeçemiyoruz bu lezzete lezzet ekleyen birde sosları ama zaten yağlı kalorili kızartmaya birde ketçap mayonez kullanmamaya çalışıyorum sosumu kendim yapıyorum bu tarifim domatesli olan birde yoğurtlu olan sosum var yoğurtluya bi ara gelicem şimdilik domatesli sosumun tarifi ;


 Malzemeler 2 adet domates 1 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışımı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarımsak bir tutam pul biber
 Yapılışı Domates, sarımsak, kuru soğanı büyükçe bir bıçakla ekmek tahtasında incecik doğruyoruz.
Zeytinyağını bir tavada ısıtıp önce soğan ve sarımsakları biraz çevirip salça ve domatesleri ekliyoruz domatesler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz pişene doğru pul biberleri ekliyoruz.

29 Mart 2015 Pazar

YOĞURTLU BULGUR KÖFTESİ


Çok sevdiğim bir tarif. Doğum günü tariflerimiz hala bitmedi :)) Aceleyle yapıldığı için kusursuz olmadı ama tadı çok güzeldi.

MALZEMELER

1 su bardağı köftelik bulgur

1 yumurta beyazı

1 küçük su bardağı un

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

1 küçük kase yoğurt

Sarmısak

Pul biber

2 yemek kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI

Bulguru derin bir kaba alın. Üstüne kaynar su döküp bir kapak kapatın. Su bulgurun 1 parmak üstüne çıkacak kadar olmalı. Fazla olursa çamur gibi olur, zor toparlanır. 15 dk kadar bekletin.

Bulgur şişince ve biraz ılınınca yumurta beyazını koyun. Unu yavaş yavaş ekleyeceğiz. Tuz ekleyin. Güzelce yoğurun. Minik minik köftecikler yapacağız. Yuvarlanmıyorsa ihtiyaca göre az su yada un ekleyebilirsiniz. Tüm hamuru minik köftecikler yapıp tepsiye dizin.

2 lt kadar su kaynatın. Kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyun. Bulgur köftelerimizi 3-5 dk kadar haşlayın. Servis kabına alın. Üstüne yoğurtlu sarmısak yapıp dökün. Az sıvıyağı kızdırıp pul biber koyun. Üstüne dökün.

Afiyet olsun.



YELPAZEMİZİ GENİŞLETİYORUZ :))

Sevgili İzleyicilerim, 

Yemek dışında bir aşkım daha var benim. Aslında bir çok kimsenin severek evinde baktığı, büyüttüğü bir çiçek. Afrika menekşeleri. 

Rob's Vanilla
Bu fotoğraf internetten alıntıdır. 

Ben biraz daha yoğunlaştım bu konuya. Yıllar önce bulabildiğim renkleri yetiştirir, yurt dışında yetiştirilen, tescilli, adı olan, çok değişik türlerde, renklerde afrika menekşelerine de imrenerek bakardım. İşte onları yurt dışından getirten bir abimiz var. İnternetten o abimizden sipariş ettim, öncelikle 5 adet. Tabi kargoda biraz zarar gördü 1-2 tanesi. Bir de tecrübesizliğime geldi. Ama yaşatmayı başardım çok şükür. 

Sizinle onların gelişimini, bakımını paylaşacağım. Belki siz de heveslenirsiniz, belki çiçeğinizin sorununa çözüm buluruz, belki bilgi paylaşımından yararlanırsınız, belki sadece sevincime ortak olursunuz :)) 

Hani insanın bir bebek gözlerinin önünde büyür ya, o bebek diğer bebeklerden daha kıymetli olur sanki. Belki sadece öyle takip edersiniz. 

Sizi isimlerini yazarak tanıştıracağım. Yakında açacak olan biri var ki çok güzel bir çiçeklenme bekliyorum. Yukarıdaki gibi güzel bir tür. Bol çiçek veren bir tür. 

Rob's Vanilla menekşemizin adı. Kendisi bir trailer. Yani minyatür menekşe türü. Bol çiçek açan bir tür. Henüz vitamin kullanmaya başlamadım. Mutfakta, öğleden sonra güneş gören bir yerde muhafaza ediyorum. Mutfağı çok seviyor menekşeler. 


Aşağıdaki fotoğrafta minik tomurcukları göreceksiniz :)




28 Mart 2015 Cumartesi

BÖRÜLCE SALATASI

Şifa kaynağı bakliyatlarımızdan biri de börülce. Yemeği, salatası hepsi harika oluyor. Doğum günü için yaptığım salatası da çok beğenildi. 




Malzemeler

1 su bardağı börülce (Reis'in börülcesini alıyorum, çok güzel oluyor. )

Salatalık turşusu

Közlenmiş kırmızı biber

Taze soğan

Maydanoz

Zeytinyağı

Nar ekşisi

Tuz

Yapılışı

Börülceyi bir gece önceden derin bir kapta ılık suya koyun. Sabah börülceleri süzüp haşlayın. Çok haşlamayın, dağılır. Arada kontrol etmenizde fazda var. 

Diğer tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Derin bir kapta karıştırın. Mısır konservesi yada kendi haşladığınız mısırı da kullanabilirsiniz. Tere, roka, dereotu gibi yeşillikleri de ekleyebilirsiniz. Hepsi çok güzel oluyor. Nar ekşisini ve zeytinyağını servis edeceğiniz zaman ekleyin. 

Afiyet olsun.


27 Mart 2015 Cuma

Elmalı Kek

Elmalı kek tarifi arşivinizde mutlaka bir iki tane vardır birde benimkini deneyin çünkü epey tarif kurcalayıp deneye deneye bulduğum bir tarif... MALZEMELER: 3 Yumurta, 1 su bardağı şeker , 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 su bardağı un , 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı margarin, 1 Paket kabartma tozu, 1 Paket Vanilin, 1 çay kaşığı tarçın, 2 adet elma ( varsa cevizde ekleyebilirsiniz) 1 yemek kaşığı sıvı yağ Öncelikle elmaları soyup rendeleyin bir tavaya bir yemek kaşığı sivi yağı elmaları ve 1 yemek kaşığı pudra şekerini ekleyin üzerine yarım çay bardağı su ekleyip suyu çekene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta 3 yumurtayı 4 5 dakika çırpıp , sıvı margarini , şekerini sütü ekleyin 3 4 dakika daha çırpın , unu kabartba tozunu vanilyayı tarçını ayrı bir yerde karıştırıp hamura ekleyin en son kavurduğumuz elmalarıda ekleyin bundan sonra çok yavaş bir kaç kere karıştırın kekin pişme süresi klasik olarak 180 deerce ısıtılmış fırında 40 dakika , elmalı kek çok kabaran bir kek değil ilk 20 dakikasında kesinlikle fırını açmayın. Elmaları eklediğiniz esnada ceviz veya portakal limon kabuğu rendeside ekleyebilirsiniz.

26 Mart 2015 Perşembe

Portakallı Tavuk






Muhtemelen değişik bir tarif arayışı sizi bu makaleye attı ama baştan belirteyim epey meşakkatli bir tarif :)

8 adet tavuk kanat ( ben evde kanat olduğu için kanatla yaptım isterseniz but da kullanabilirsiniz )
2 adet portakal
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı karabiber


 Yağsız olsun isterseniz derilerini çıkartsanızda olur ( ben çıkartmamayı tercih ettim ) kanatları tavaya dizip üzerine portalakkaları küp küp doğrayıp sıvı yağı gezdirip bir su bardağı sıcak suyu ekleyip 20 dakika kadar pişirip ocağın altını kapatın,
 Tavukları tavadan süzdürerek çıkarıp tepsiye dizin portakallar tavada kalsın , tavada kalan porkalların ezip süzgeçden geçirerek posasını ayıklayın kalan sosun içerisine şekeri margarini ekleyip eritin sosu tavukların üzerine sürer gibi yayın , sonra tavuklara karabiberi gezdirin fırına verin pişme süresi 180 derecede 10 12 dk kadar. Portakallı sosda şeker olduğundan çabuk yanabiliyor fırında fazla bırakmamanızda fayda var.
Afiyet olsun.... :)

Darıca Hayvanat Bahçesi...


Gidilesi görülesi bir yer. Giriş otopark ücretli Hayvanları görmek pahabiçilemez :)
Bir sürü hayvan ve bitki türünü canlı görmek gerçekten güzel bir duygu, özellikle çocukları götürmeli. Beslenme saatlerinde istediğiniz hayvanı beslenirken izleyebiliyorsunuz.
Hayvanların kafeste tutulmasına oldum olası gıcığımdır küçükken muhabbet kuşumuzu salmışlığım , japon balığını denize taşıma planları yapmışlığım var ama en azından bakımları yapılıyor , yemekleri temizlikleri var diye düşünüp kendimi avuttum, yinede üzüldüm sanki cezaevindeler daha geniş alanları olsa keşke onlar bir ormanda yaşasalarda tanımak için biz kafes yollardan geçsek diye kendimle epey bir konuştum.
Fotoğraf makinasıyla gidin her ne kadar hayvanları tanımak amaçlı gidilsede insan o anı fotoğraflamak istiyor. Ben bol bol çektim şimdi hangilerini yayınlasam diye seçmekte zorlanıyorum :)
Bütçeleri çok kısıtlıymış sürekli zarardalarmış hem yemlerine ufak bi katkı olsun diye hemde birkaç yaratığa aşık olduğumdan artık arasıra ziyarete giderim diye düşünüyorum.

Sincaplara bayıldım alıp  eve götürmek istedim o kadar güzel bakıyorlarki :)

24 Mart 2015 Salı

Kahvaltılık Mekanlar,,,, Kartepe Maşukiye...

Kış boyu sürekli havalar ısınsada maşukiyede kahvaltıya gitsek diye içimden geçirdim en son özlem tavan yapmış olacakki hadi maşukiyeye kahvaltıya gidelim cümlesi ağzımdan çıkıverdi... :)
Burada zaman geçirmeyi çok seviyorum yolda çok vakit kaybetmeden ulaşılabiliyor ve harika bir atmosfere sahip.
Aslında maşukiye alabalık tesisleriyle ünlü ben sabah erken gittiğimden kahvaltıyı tercih ediyorum gittiğim tesiste yirmiye yakın kahvaltılık ve semaverde çay kişi başı 20 TL. Gününüzü illaki bir tesiste geçirmek zorunda değilsiniz bazen piknik sepetimi toparlayıp pikniğe gittiğimde oluyor çünkü piknik alanı sapanca gölü manzaralı ve sapanca gölüne çok yakın maşukiyeden sonra enerjiniz kalırsa göl kenarına inip yunuslarla göl gezintisi yapabilirsiniz veya şelaleyi görmek için dağ yürüyüşü yapabilirsiniz.
Dönüşte denkgelirse maşukiye pazarından alışveriş yaptığım oluyor pazartam yol üzerinde.
Uzaktan gelipte geceyi geçirmek isteyenler için maşukiyede butik oteller , kartepe tarafınfa yani maşukiyenin biraz yukarısında kayak/spa otelleri , sapanca gölü tarafında genellikle wellnes konseptli oteller ve pansiyonlar var.

MAYASIZ ÇÖREK




Size basit ama bir o kadar güzel bir tarif vermek istiyorum. Habersiz misafir geldiyse, hele ki evde malzeme pek yoksa bu tarifi 5 dk da yapabilirsiniz. Pişirmesi ile beraber 15 dk yı geçmeyecektir. Çabuk da pişiyor. Sevgili anneannemin tarifi. 

Malzemeler

2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay kaşığı dolusu karbonat
un
tuz  
Kızartmak için çiçekyağı

Yapılışı

Tüm malzemeyi karıştırın. Kıvamını ayarlamak çok önemli. Bozadan biraz daha koyu kıvam olmalı. Kaşıkla tavaya dökülebilmeli. Yarım su bardağı sıvıyağda kızartın. Bu malzemeyle yukardaki gibi 2 tabak çıkıyor. İsterseniz malzemeyi arttırabilirsiniz. Sakın su yada süt eklemeyin. Afiyet olsun.



23 Mart 2015 Pazartesi

Fırında Çıtır Köfte



Kızımın en sevdiği köfte çeşidi ben  daha sulu sebzeli köfteleri tercih ederim ama çıtır çocukların dikkatini çok çeken bir köfte çeşidi hele bide peşine fırında patatesle ... aslında fırında olması kızartmadan daha sağlıklı...


Malzemeler
  • 500 gr köftelik kıyma(az yağlı)
  • 1 su bardağı kuru ekmek(dövülmüş)
  • 1 yumurta
  • 2 adet orta boy soğan
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Çıtırları için
1 yumurta
1 sade mısır gevreği
(evde varsa mısır gevreği yerine pane harcıda kullanabilirsiniz)
Derin bir kaba aldığımız kuru ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan  ve baharatlarımızı elimizle karıştırıyoruz, (ben bazen sarımsakda ekliyorum) ardından kıymamızı bu malzemeye ekleyerek, yaklaşık 10-15 dk yoğuruyoruz yoğurma işi bitince bir iki saat kadar buzdolabında dinlendirmeye alıyoruz ben ceviz büyüklüğünde alıp top şeklini tercih ediyorum siz farklı şekillerde deneyebilrsiniz.
Şekil verme işi bitince başka bir kapta yumurta ve elimizle iyice ufaladığımız mısır gevreği ve tuzu karıştırım köfteleri batırıyoruz , köfteleri yağlı tepsiye dizip fırına veriyoruz pişme süresi 180 derecede yaklaşık 30 dakika.

22 Mart 2015 Pazar

Amerika



 Amerika uzun zamandır dikkatimi çekiyordu ufak ufak da Turların içeriklerini inceliyordum bir tur firması nihayetinde beni kandırmayı başardı ve Amerika macerama başladım... :) pasaport Vize  yolculuk gibi sıkıcı kısmını geçersem  İlk durağımız Newyork da indim, İnenler çok olduğu için havaalanında uzun süre bekledik  sonra turun ayarladığı bir koleje kalmaya gittik , kolej  ikamet ettiğim ilçeden büyüktü hatta kendi polisi bile vardı.:)
New York'ta önce heyecanla mağazalara daldım best buy,nba store gibi çeşitli mağazaları,şehri,times meydanı'nı madame tussauds müzesi gezdim müzede neredeyse bütün heykellerle fotoğraf çektirdim böylece müzeyi gezdinmi soruna cevabın evet oldu...


Sonra Boston'a gittim.MIT ve Harvard üniversitelerini gezdim.Hem karada hem denizde ilerleyebilen bir vasıtayla dolaşılan duck tour'a katıldık.New jersey büyük bir mağazayı gezdik.Washington'da beyaz saraya gittik , Six Flags diye bir eğlence yeri vardı lunapark tarzı fakat daha büyük çaplı dünyanın en uzun lünapark binası burdaydı.15 günlük tur bir süre sonra bitti ve öbür tayfadan Türkiye'den gelenler Türkiye'ye Azerbaycandan gelenler Azerbaycan'a döndü.Fakat ben aktarmalı uçakla abimin Missouri'deki bir arkadaşına gittim.Bu arada British Airlines'a binmiştim ara uçuş olarak.Kesinlikle tavsiye etmem.Missouri'de bir öğrenci evinde kaldım ve de Missouri'yi gezdim.Fakat o filmlerdeki hızlı hayat sadece New York,California gibi yerlerde var.Missouri gibi taşra yerlerde o hızlı hayat yok.Gayet yavaş geçiyor hayat.En yakın market yürüme mesafesiyle yarım saate yakındı.Arabasız yaşanmaz Missouri gibi yerlerde.Çünkü şehir merkezinde bir işiniz çıksa arabayla dahî yarım saat falan sürüyor.New York'ta ise tam tersi arabalı olmak zor.Arabayı park edecek bir yer bulmak zor ve de zaten nerdeyse her yere rahatlıkla ulaşım var.Metro gayet kolay bir ulaşım yöntemi.Kaldığım yerde pek gezecek yer yoktu.Onun dışında Oklahoma'ya gittim.Burası da Missouri gibi taşra tarzı bir yerdi.Boston ise çok yeşillikli bir üniversite şehriydi.Öğrencilerin çok olduğu bir yer.Washington ise güvenlik görevlileriyle ve kameralarla dolu bir yer idi.30 güne yakın Missouri'de kaldıktan sonra chicago ara uçağıyla İstanbul'a geri döndüm.Amerika gezmek için gidip gelinebilecek bir yer fakat yaşanmak için uygun değil.Zaten hayat pahalı subway'de bir sandviç ve kola sekiz dolara geliyor New York'ta .Bunun dışında kahve kültürü çok yaygın.O kadar çok StarBucks var ki bir StarBucks'a otursanız karşıdaki StarBucks'ı izlersiniz.



21 Mart 2015 Cumartesi

Tavuklu Keşkek...

Benim tarifim epey bilindik ama bir o kadarda lezzetli bir tarif  , bu tarifle egeden tariflerin tatlı tarifler yarışmasına katılmıştım bundan dolayı tarif reçete tarzı görselde tat salça var :)
Aslında epeyde pratik bir tarif.


Malzemeler

  • 4 bardak  buğday

  • 1 adet tavuk göğsü

  • 5 bardak sıcak su

  • 1 çay bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı tat köy domates-biber salçası

  • 1 tutam kırmızı pul biber

  • 1 adet soğan

  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı

-Buğdaylar bol suda ovalayarak üst kabukları çıkana kadar 2-3 sefer yıkanır.

-Tencereye yıkanmış buğdaylar konur üzerine 2 3 parmak geçicek kadar su ilave edilir kaynatılır,

-Kaynadıktan sonra kapağı kapalı olarak 2 saat kadar bekletilir buğdayların şişmesi sağlanır.
-Ayrı tencerede 1 bütün tavuk haşlanır.
-Haşlanmış tavuk parçalara ayrılır.

-Buğdaylar şiştikten sonra üzerine tavuk suyu ilavesi yapılır ve altı açılarak kaynatılır.
-İyice piştikten sonra içine tavuk parçaları ilave edilir. Bir süre daha kaynatılır.

-Tavada tereyağ eritilir .Soğan minik doğranır ilave edilir. Pembeleştikten sonra tuz ve kırmızı pul biber salça  ilave edilir. Keşkeğin üzerine dökülür ve kapağı kapatılarak bir müddet dinlendirilir.

. Afiyet Olsun...

20 Mart 2015 Cuma

Blog Çekilişimiz... Erken Yaz Kutlamamız....


 

Herkese Merhaba.... :) Yazın gelişini ve İzlenme sayımızdaki artışın vermiş olduğu mutluluğu bir çekilişle pekiştirmek istedim. Hediye için önce mutfak ürünleri düşünsem de yazın geliyor olması beni sıkılaştırma bakım ürünlerine itti :) Hediyemiz bir izleyicimize Bliss Fat Girl Slimm selülit karşıtı sıkılaştırıcı gündüz kremi.. Hediyenin detaylarını buradan inceleyebilirsiniz.






Peki çekilişin şartları neler ? Blogdan bir yemek tarifi beğenip tarifin linkini veya adını ve kendi adınız ve size ulaşabileceğimiz mailinizle yorum kısmına bırakmanız yeterli. çekilişi videoya çekip sonucu 23 Nisan Çocuk bayramında blogda yayınlayacağım Akılda kalması için 23 nisanı seçtim :) Kargo ücreti bize ait. Katılan herkese bol şans.

Naif Bağı İle İzgaz Yemek Yarışması Ramada Otel

İzgaz suef her sene önce facebookta sonra ayın birincileri arasından uygulamalı olarak yemek yarışması düzenliyor bu seneki finalistlerden biride Tavuk Sarma tarifimle bendim :) inanın organizasyon o kadar iyidiki derece alamasaydım dahi üzülmezdim finalist olmak bile yeterliydi. Yarışma Ramada otelde düzenlendi bizi çok sıcak ve Naif şefin elinden çıkmış ikramlıklarla karşıladılar Firma yetkilisi Gizem hanım karşıladı çok güler yüzlü bir bayan Sonra Naif Şef ile tanıştık ve bize murtfaktaki yerlerimizi gösterdi süre başladı ... Sürenin başlamıyla birlikte elim ayağıma dolanmadı desem yalan olur :) mutfakta ne kadar iddialı olursanız olun Türkiye Genç Aşçı Milli Teknik Direktörü sizi izlerken heyecanlanıyorsunuz , ilk yapışım dahil hayatımda hiç o kadar kötü iç pilavı yaptığımı hatırlamıyorum sonra baktım batırıyorum bir silkelendim konsantre olup devam ettim tabi diğer finalistlere göz atmayıda ihmal etmedim :) ... Yemeklerimiz pişti tabağı süslemeye pek vaktim yokdu sade bir süsleme yaptım sonra jüri tarafından değerlendirmeye gitti ve sıra geldi sıralamanın açıklanması ve ödül törenine , sırayla isimler açıklanıyor kazanan önce bir buket çiçek ve katılım belgesiyle tebrik ediliyor sonra ödülü takdim ediliyor sanırım diskalifye falan oldun derken 3. olarak adım açıklandı çiçeğimi katılım belgemi ödülümü teslim aldım bol bolda fotoğraf çekildim. Jürinin seçmekde zorlandığı çok barizdi , tabaklar çok güzeldi sunumlar çok güzeldi köfteli enginar birinci , Ümmihan’ın Spesiyali ikinci benim tarifim Piliç sarma üçüncü oldu. Jüri Başkanlığını Ramada Plaza İzmit Executive Chef’i Naif Bagi vardı diğer jüri üyeleri ise İzgaz Pazarlama Şefi Sait Ayaşoğlu, Türk Mutfağı Usta Öğreticisi Sibel Gülsün, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç'du.

Erişteli , Mercimekli Tavuk Çorbası

Grip salgını olan şu soğuk günler için bol vitaminli bir çorbayla güne başlamak istedim aklıma bu tarif geldi , oldukça besleyici ve lezzetli bir tarif , mercimek tavuk çorbasında nasıl olur diye ilk yaptığımda tedirgin olmuştum fakat çok yakıştı deyecekseniz şimdiden afiyet olsun , sormak istediğiniz birşey olursa yorumlar kısmından ulaşabilirsiniz. Malzemeler 1 ader tavuk göğsü 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı mercimek 1 su bardağı erişte bir tutam nane , pul biber , karabiber , tuz Önce iki kaşık terayağını tencerede eritip üzerine unu ekleyip kavuralım , un kokusunu verince 5 su bardağı soğuk su ekleyelim ( neden soğuk su? çünkü topaklanmış unlar soğuk suyla daha iyi açılıyor ) suyu ekleyip topakları karırtırarak açtıktan sonra mercimek ve tavuğu ekleyelim ben tavuk göğsünü bütün olarak ekleyip haşlanınca didikliyorum , çorba kaynayınca altını kısalım mercimekler pişmeye yaklaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirelim , mercimekler pişince erişteleri ekleyelim ( ben kesme erişte ekledim fakar evdeki malzemeye före tel veya arpada eklenebilir ) tekrar ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatalım erişteler piştiyse baharatları ekleyip tavuk göğsünü didikleyip altını kapatabiliriz. Ben kendi tabağıma birkaç damla limon suyuda ekliyorum .

19 Mart 2015 Perşembe

Cevizli Haşhaşlı Çörek




Cevizli tariflere bir yenisini eklemek istiyorum  cevizli bir şey yediğimde hemen tarifini alarak yapmaya koyuluyorum , keki , pastası , böreği , çöreği farketmez cevili herşeyi çok seviyorum , son yaptığım bu tarifimide sizinle paylaşmak istiyorum,

 Cevizli haşhaşlı çörek tarifi çok var bu benim deneye deneye karar verdiğim son hali.

1 kase haşhaş , bir çay bardağı sıvı yağ , bir su bardağı toz şeker ve bir kase dövülmüş ceviz çöreğimizin içi için gerekli malzemeler , malzemeleri bir kapta karıştırmamız yeterli.

 Gelelim hamuruna hamuru biraz özen istiyor ekmek hamuruna yakın mayalı bir tarif eğer zamanınız azsa hazır ekmek hamuruna yarım kase margarin karıştırarak yoğurmanız pratik bir çözüm olabilir ama eğer hamuru evde yoğuracaksanız malzemeler ;

* 2 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın olsun)

* 1 su bardağı sıvı yağ

* 1 çay bardağı toz şeker

* 2 tatlı kaşığı tuz

* 1 paket yaş maya

* Aldığı kadar un

üzeri içinde bir yumurtanın sarısı gerekiyor

Önce sütün içinde mayayı eritin şekeri ilave edin unu derin bir kaba alarak mayayı tuzu  yağı içine ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini bir bez ile örterek hamurun mayasının gelmesini bekleyin.
Mayalanan hamuru üç parçaya ayırın ve beze yapın. Bezelerden birini alarak kare şeklinde açın. İç malzemesini sürün. Diğerlerini de aynı şekilde açın ve üst üste koyun.
Üst üste konan bu hamuru iki parmak kalınlığında paralel olarak kesin.
Kestiğiniz üç katlı parçaların her birini bükerek çevirin ve sarın.
Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında pişirin

18 Mart 2015 Çarşamba

Tek Hamurdan Üç Çeşit Mini Lezzetler

Özellikle sabah kahvaltısında yada çayla beraber çok güzel giden poğaça tarifim.
Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket margarin
  • 1 bardak yoğurt
  • 1paket kabartma tozu
  • 4 su badağı kadar un
  • 100gr beyaz peynir
  • maydanoz
  •  ayıklanmış zeytin
  • çörek otu
  • susam
  • avuç içi kadar dereotu


  • Margarini eritip soğumaya bırakalım , bu sırada unu derin bir kaba alıp ortasına yumurtaları kıralım birinin sarısını çay tabağına ayıralım
    , eriyen margarini ve tuzu ekleyelim biraz karıştırıp yoğurduda ekleyelim biraz daha yoğurup avuç içi kadar unla kabartma tozunu ekleyip iyice yoğuralım.
    Hamuru biraz dinlendirip üç eşit parçaya bölelim , birine dereotu karıştırıp tekrar yoğuralım.
    Önce peynir ve maydonozla iç hazırlayı birinci parçadan ofak ufak yuvarlayarak peynir maydonoz karışımını içine koyup kapatalım
    ikinci hamurunda aynı şekilde içlerine zeytin koyarak kapatalım.
    dereotlu olan hamurun ister içine peynir koyarak kapatalım isterseniz direk yuvarlabilirsinizde.
    Bir tepsiyi yağlayıp poğaçaları dizelim ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürerek zeytinliye çörek otu peynirli ve dereotluya susam serperek fırına verelim pişme süresi 200 derecede yaklaşık 40 dakika ....
    Afiyet olsun...

    17 Mart 2015 Salı

    PASTA MALZEMELERİ

    Oğlumun doğum günü yaklaşmakta idi. Güzel görünümlü, çocukları gerçekten mutlu edecek bir pastanın maliyeti felaket boyuttaydı. Biraz da kalabalık bir doğum günü için en az 20 kişilik pastaya ihtiyacımız vardı. Çevremdeki pastanelerden 180-280 arası fiyat alınca kendi kendime dedim ki ''Ben çok daha az harcar, kendime kalıcı kalıplar, malzemeler de alırım. Hem yıllarca kullanırım, çocuğumun pastasını da istediğim gibi yaparım.'' Daha önceden pasta deneyimlerim vardı. Büyük oğlumun 5. yaş gününde güzel bir futbolculu pasta yapmıştım. Geçen yaz yine Beşiktaş arması olan bir pasta yapmıştım.

    Şimdi biraz malzeme alma vaktiydi. Araştırdım. Çocukla Eminönü'ne gidemezdim. Hava da soğuk. Kadıköy'de yıllar önce bir pasta malzemesi satan yer görmüştüm. İnternetten araştırıp mağazayı buldum. Peki fiyatlar nasıl? Eminönü'nde pasta malzemecilere gidemedim henüz. Ama Kadıköy'deki fiyatlar, Eminönü'ndekilerden az farklı. İnternetten araştırdığım kadarıyla bunu anladım. Ama 65 tl lik alışverişimde en fazla 10 tl fazla ödemişimdir. Karşıya geçeceğim zaman, çocukla yaşayacağım zorluk, az da olsa vapur parasını hesaplamıyorum bile. Ama çok malzeme alınacaksa kesinlikle Eminönü tercih edilmeli.

    Benim malzemeciyi tarif edeyim. Kadıköy Rıhtım'a giderken Çarşı durağında inin. Rıhtım'dan bir önceki durak. Karşı tarafa, bir sürü otobüs durağının arkasına gidin. Migros'un nerede olduğunu sorun en iyisi. Migros'un tam karşısında kahveciler var. O sokağı yukarı doğru çıkın. Sağ tarafa bakmayı ihmal etmeyin. 5 dk kadar yürüyünce sağ tarafta mağazayı göreceksiniz.

    Çok güzel bir mağaza. Çok ilgililer. Yardım almaktan çekinmeyin. İki katlı mağazanın 2. katı parti malzemeleri dolu. Mağazada kimse peşinizde dolanmıyor. Rahat rahat ürünleri inceleyebiliyorsunuz.






    giriş

    KUMANDA PANELi

    YÖRESEL YEMEKLER

    81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri 81 ilin yöresel yemekleri

    E-mail ile takip edin