2 adet ekmek hamuru
100 gr tereyağı
İçi için;
kavrulmuş kıyma-soğan
veya
maydanoz-peynir-dereotu karışımı
veya
kavrulmuş sosis-domates-biber karışımı
Yapılışı
Ekmek hamurlarını bir kaba alın. İçine tereyağını küp küp doğranmış şekilde katın ve yoğurun. İçine yoğururken rendelenmiş kaşar peyniri de katabilirsiniz. Daha sonra genişçe bir yerde yada tepside eilinzle açmaya çalışın, içine hazırladığınız için yayın. Açmak pek kolay olmuyor, olduğu kadar yapmaya çalışın. Sonra rulo şekilde sarın, uzunca bir hamur elde edin. Yağlanmış kek kalıbına koyup, 180 C de kızarana kadar yaklaşım 30 dk pişirin. Afiyet olsun:)
çok ilginç bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilAfiyet olsun arkadaşım:) Benimki biraz aceleye geldi. Kıyma-soğan kavurup hazırladım içini. Ama güzel yaymak için biraz zamana ihtiyaç var. Çok güzel oluyor, güzel yoğrulursa milföye benzer bir hamur oluyor, tel tel. Bunlar yıllar önce sağdan soldan yazıp sakladığım tarifler. Teker teker deneyip bloğuma ekleyeceğim inşallah.
YanıtlaSilhem pratik hem lezzetti bi tarif
YanıtlaSilçok değişik olmuş ellerine sağlık ilk defa böyle bişey gördüm
YanıtlaSilbu ne harika bir kek olmuş EKMEK KEKİ desek olacak eline sağlık, ayrıca böreğimi deneyip yayınlamak için izin istiyorsun lütfen yap ve yayınla çok mutlu olurum sabırsızlıkla bekliycem selamlar sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Susamcorekotu:) Hem güzel yorumların, hem böreğin tarifi için. İlk fırsatta yapıp yayınlayacağım inşallah güzel böreğini.
YanıtlaSilMasumkedi, yorumun için çok teşekkürler. Beyondparadise, sevgili arkadaşım, en kısa sürede senden de güzel tarifler bekliyorum. Bilmeyenler için söyleyeyim, Beyondparadise artık blog yazarımız:)
Ben bunu haşhaşlı cevizli yapıyorum inşallah en kısa zamanda yapıp yayınlayacam
YanıtlaSilBu arada yazarlık için çok teşekkürler :D
YanıtlaSilRica ederim:)
YanıtlaSil