Malzemeler
3 s.b.un ,1 küçük maya,1 s,b su ılık,tuz hamur yoğurun dinlensin.
250 gr kıyma,
1 büyük baş soğan rendeleyin,
yarım demet maydonoz ince kıyın.
3 adet domatesi küp şeklinde doğrayın. (Kışlık hazırladığınız kavanoz domatesleri varsa onları da kullanabilirsiniz.) Malzemeleri karıştırıp harcı hazırlayın.
Hamurun mayası gelince oklava ile aynı lavaş yufkası gibi açın, üzerine kıymalı harçtan sürüp kıyılarını fotoğraftaki gibi içe doğru katlayın.
Sıcak fırına atın, kıyıları pembeleşince çıkarıp tereyağ sürüp servis edebilirsiniz.
oooo çok güzel olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilAnnem pidelerin çok nefis görünüyor ellerine sağlık,yiyenler afiyet olsun,çok öpüyorum yavrumumu.
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım. Görünüşlerinden lezzetlerinin çok güzel olduğu belli, iştahım kabardı. (Barışa da gönder bunlardan) Kolay gelsin.Emine Polat
YanıtlaSilUmutlu Hayat arkadaşım, çok teşekkür ederim yorumların için.
YanıtlaSilAnnem, hep senin bana öğrettiğin tarifler:)Güzel yorumların için teşekkürler.
Emineciğim, bir gün yapalım da hep beraber yiyelim inşallah. Yorumların için teşekkür ederim canım benim. Barış'ı da seni de öpüyorum.