Malzemeler
1 su bardağı un
3 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2su bardağı toz şeker
soyulmuş badem
tepsiyi yağlamak için margarin
Şerbet için:
3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
Yoğurt, irmik, toz şekeri karıştırın. Un, kabartma tozu, isterseniz vanilya ekleyerek akışkan bir hamur elde edin. Tepsiyi margarin veya tereyağı ile yağlayıp hamuru tepsiye dökün. Sıcak suda beklettiğiniz ve kabuklarını soyduğunuz bademleri aralıklı olarak hamurun üstüne yerleştirin, bademlerin üstünü hafif bastırın. 175C de 40-45 dk üstü kızarana kadar pişirin. Önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbeti üstüne döküp en az 1 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.
of of of nefis nasıl imrendim şimdi ellerinize sğlık
YanıtlaSil