Malzemeler
2 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
2 çorba k. çam fıstığı1
portakal kabuğu rendesi
şerbeti için:
2 su bardağı su
1 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
Yapılışı
Tereyağı tencereye alınarak eritilir. üzerine sıvıyağ dökülür.irmik ve fıstık ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur.diğer taraftan şerbeti için; süt,tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. kavrulan irmik sık sık karıştırılarakaltının yanması engellenir.kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerekbeklemeden kaynamış şerbet ilave edilir.kısık ateşte kapağı kapalı3-4 dk . suyu çekinceye kadar pişirilir.dilenirse içi çıkarılmış portakal kabuğu çanağında servis yapılır.
Ellerine sağlık arkadaşım. Çok güzel bir sunum.Bir sunum neler değiştiriyor!
YanıtlaSilçokk beğendim emeginize saglık.irmik ve portakalı birbirne çok yakıştırırım zaten.hemen dniycem..
YanıtlaSil